Schapendoeskennel

"De Olde Grise"

 
     
 

Home Over Ons Ontstaan... Rasstandaard Teven Puppy's Foto Album Shownieuws Links Gastenboek

 
 

 

 
 
 

Even Voorstellen...


 

Wij zijn Elly en Henk Scheffer. Wij wonen in Roden, in de kop van Drenthe. We hebben twee dochters, waarvan één (Miriam) ook does-verslaafd is en die intussen zelf drie doezen heeft.

   

In 1998 hebben wij onze dierenspeciaalzaak verkocht en sinds die tijd houden wij ons vrijwel alleen bezig met schapendoezen en …schildpadden.

Henk beheert een opvangcentrum voor landschildpadden en vertegenwoordigt de internationale schildpad beschermingsorganisatie SOPTOM, welke in Frankrijk gevestigd is en mondiaal actief is.

Wij hebben momenteel 2 doezen, moeder-dochter Zwarte Zofie (5-3-2005) en Cafka Zofie de Olde Grise (28-8-2007).

In 32 jaar hebben wij 41 nesten gefokt en Wij hopen begin 2018 ons 42ste nest te krijgen, ditmaal van Lotte Boefje de Olde Grise.

Op 2 mei 1983 konden wij eindelijk een schapendoes kopen, na 17 jaar wachten. Niet dat we in die tussentijd geen honden hadden, maar op een schapendoes moest je toen vaak jaren wachten! In 1977 stonden er 100 mensen op de wachtlijst!!!

Waarom toch met alle geweld een schapendoes? Op mijn 9e jaar kreeg ik bij toeval een schapendoes. Dat deze geweldige hond op een leeftijd van 9 maanden bij ons kwam, was te danken aan het feit, dat ze altijd wagenziek was.  Ze was afkomstig van Mevrouw Toepoel, die in haar sportwagentje liever geen spugende hond had.  Deze does was licht beige van kleur en had dat geweldige doezenkarakter, wat we nu nog kennen.

Onze dochter Miriam heeft 3 doezen: Xina Lana van 't Haskerhus (9-6-2007), Elly's Boefje Zofie de Olde Grise (20-4-2009) en Lotte Boefje de Olde Grise (25-03-2013). Zij fokt hier af en toe een nestje mee. Ze heeft ook Rottweilers gefokt

update Februari 2018

 
 
 
 

© Copyright Schapendoeskennel "De Olde Grise"

Webdesign: Br@m